Online Yoga Studio

Hier komen de online yogalessen! Als je member wordt van de Edville Community kan je alle lessen gratis volgen en houden we je ook op de hoogte van alle updates.

Voordelen

Kijk wanneer je wil.

Je vertrouwde yogaleraar

Meerdere leraars

Leer nieuwe yogastijlen kennen

Maak kennis met het yoga aanbod

Elke week nieuwe lessen online

Yogastijlen

Restorative Yoga

Yin Yoga

Kundalini Yoga

Hatha Yoga

Chi Kung

Begeleide Meditatie

Lichaam & Geest

Onderhoud je lichaam en geest.

Ben je zelf een leraar, een coach of een yoga enthousiast en wil je jouw video met onze Community delen? Stuur een mailtje naar mail@ed.be

WORD EEN LID EN KRIJG TOEGANG TOT ALLE ONLINE LESSEN

Maak je nu al lid en blijf op de hoogte van de nieuwe online lessen.
Binnenkort komen de verschillende lessen hieronder te staan, onderverdeeld per yogastijl & leraar.

klik HIERONDER op DE YOGASTIJL & LERAAR om de filmpjes te bekijken

Blijf in beweging

Zorg voor je fysieke en mentale gezondheid, en hou jezelf, je familie en je vrienden in beweging.

Blijf in uw kot

Wij nemen de lessen ook thuis op en delen alles via online kanalen. Momenteel blijf je dus beter in uw eigen kot!

Kom ook eens buiten

Buitenkomen in de propere lucht kan deugt doen! Je kan ook yoga buiten doen als je daar de mogelijkheden voor hebt.

Community

Door lid te worden van de community kunnen we je op hoogte houden van alle nieuwe lessen die online komen en alle andere projecten waar we ons mee bezighouden!

Made with Love

De leraars maken de yogalessen van thuis uit en delen ze graag met jou.

Professionele ondersteuning

Doordat we allemaal gecertificeerde yogaleraars zijn, kan je ons ook contacteren als je vragen over bepaalde oefeningen of houdingen hebt.

ONZE LERAARS

Joke Vanhamme
Yoga & Coaching

Joke Vanhamme

Wie ben ik?
Ik ben Joke. Naast yogabeoefenaar en -teacher, ben ik psycholoog en mama van twee jonge kinderen. Ik gaf ook meer dan 12 jaar les in de lerarenopleiding.
 
Mijn lessen?
In principe zijn mijn lessen geschikt voor zowel beginnende yogi's als voor yogi's met ervaring. Doorheen de lessen worden verschillende opties aangereikt, zodat iedereen de houding en aanpassing vindt die voor hem of haar geschikt is. Door de houdingen of asana's versterken, stretchen en strekken we onze spieren. De houdingen hebben een positieve invloed op je kracht, je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je stabiliteit en vitaliteit. Je traint daarbij ook aandacht en alertheid doordat je je telkens weer concentreert op de juiste beweging en het aannemen van de houdingen. De houdingen kunnen zowel statisch (we houden een asana aan) of dynamisch (flow) zijn. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom). Hoewel mijn lessen eerder yang/opwarmend zijn, genieten we telkens van een relaxerende eindhouding.
 
Mijn achtergrond?
Zoals vele andere jonge meisjes, ben ik op 6 jarige leeftijd beginnen dansen. Als jongvolwassen merkte ik meer en meer dat dans mij vrijheid gaf, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dansen is een uitlaatklep (eentje waar je vrolijk van wordt). De enige andere practice waar ik dat effect merk, is yoga.  Yoga geeft  mij, net als dansen, een gevoel van vrijheid, stabiliteit en focus...mentale rus. Het ruis in je brein wordt even stiller wanneer je yoga doet.
Ik volgde mijn eerste yogalessen in 2006. Sindsdien heb ik diverse stromingen in yoga beoefend: Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, Yin, Kundalini, Hot Yoga. Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 zelf met mijn teacher training: therapeutische en restoratieve yoga. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik ook mijn certificaat backmitra docent.
Lauren Grusenmeyer
Yoga & Meditation

Lauren Grusenmeyer

Sinds 2012 vind Lauren Grusenmeyer rust en balans op haar mat. Toen ze na een intense periode in aanraking kwam met Kundalini yoga was ze helemaal verkocht. Kundalini gaf haar een aantal eenvoudige tools om helderheid en kracht te ervaren in het midden van de storm. De rijkdom aan lessen die ze ontving inspireerden haar om zich nog verder te verdiepen in dit pad. Zo besloot ze een opleiding te volgen bij Guru Jagat van Ra Ma Institute in Los Angeles. Kundalini yoga vergroot je ontspanning, vitaliteit en alertheid en geeft je een ongelooflijke levenskracht. Het wordt als een krachtige yogavorm beschouwd door de omvang van de leer als het potentieel tot ontwaken dat erin schuilt. Verwacht je aan een verrijkende combinatie van kriya (dynamische lichaamsoefeningen), mantra, meditatie, en pranayama (ademhalingsoefeningen).
 
Kundalini is de yoga van het bewustzijn en gebruikt kriya (dynamische lichaamsoefeningen), meditatie, mantra en pranayama (ademhalingsoefeningen). Het vergroot op die manier je ontspanning, vitaliteit en alertheid en geeft je een ongelooflijke levenskracht. Kundalini yoga wordt als een van de krachtigste yogavormen beschouwd. Dit door zowel de omvang van de leer als het potentieel tot ontwaken dat erin schuilt.
Edward Geers
Restorative Yoga, Backmitra & Meditatie

Edward Geers

Wie ben ik?
Ik ben Edward. Ik ben de zaakvoerder van Edville samen met mijn partner Daphné. Naast ondernemer, partner en vader ben ik een grote fan van yoga en meditatie. Ik ben ervan overtuigd dat yoga enorm bijdraagt aan het succes van een goed georganiseerde ondernemer, partner & vader!
 
Waarom yoga?
Ik ben eerst in contact gekomen met yin yoga, dat vind ik nog altijd mega zalig.
Door mijn hoge stress levels als ondernemer en mijn chronische rugklachten ben ik dan op zoek gegaan naar manieren om mijzelf beter te kunnen onderhouden. Ik wou niet meer om de twee weken naar een osteopaat of chiropractor. Toen ben ik in contact gekomen met de "Backmitra" , met restorative yoga en met mijn maestra Brigitte Longeville. Het leek net wat ik nodig had en ik ben zo door mijn eigen blokkades heen gegaan. Ik zal niet zeggen dat ik super lenig ben maar ik kan mijn rugklachten en mijn stresslevels zelf onder controle houden door te strechen, backmitra, yoga practice en meditatie. Dat wil ik graag leren aan mijn leerlingen.
 
Mijn lessen?
In principe zijn mijn lessen redelijk easy going en zeer relaxerend. Ik probeer altijd te starten met een meditatie, gevolgd door een intentie. Daardoor kunnen we hetgeen voor de les gebeurd is achter ons laten en ons beter concentreren op het nu. Ik schenk veel aandacht aan de rug en de houding en probeer ervoor te zorgen dat bepaalde houdingen niet te belastend zijn voor de rug. Je hoeft zeker niet lenig te zijn om met mijn lessen te beginnen. Ik werk ook meestal met de Backmitra, dat is een yogatool die ervoor zorgt dat je ruggengraat ondersteund is, waardoor je buitenste rugspieren kunnen ontspannen. De eerste keer is dit afzien, maar geleidelijk aan gaan we door die stijfheid heen. De reacties en vorderingen van mijn leerlingen hiermee zijn wonderbaarlijk!
Verder speel ik graag ook in op de noden van de leerlingen en pas ik mijn les indien nodig aan.
 
Anouk De Vlaeminck
Yoganouk

Anouk De Vlaeminck

Mijn lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Een yogahouding ziet er bij iedereen anders uit, want elk lichaam is uniek. Het gaat niet om prestatie maar om bewust aanwezig te zijn en goed je lichaam te voelen. Elke houding leg ik uit zodat je weet wat je doet, lichaamsbewust wordt en niet over je eigen grenzen gaat.
Door te luisteren en te observeren word je bewust van jouw eigen fysieke, mentale en emotionele patronen en kan je deze op een helende manier ombuigen.
Mijn inspiratie haal ik uit verschillende yogavormen. Ik start de les met meditatie, om je lichaam en geest klaar te maken voor de les. Daarna volgt een rustige opwarming zodat we kunnen overgaan in een flow  van verschillende yogahoudingen waarin zowel kracht, stretch en ontspanning aanbod komen. Je lichaam en mind worden flexibeler, organen en zenuwstelsel komen in balans. De mentale en fysieke kracht die je je hierdoor eigen maakt geeft je de nodige vitaliteit en aanvaarding. Mijn lessen geven je een sereen gevoel en bieden lichaam en geest de nodige levensenergie.
Het geluk begint immers bij jezelf!
Gwenda Vander Steene
Nectar of Life

Gwenda Vander Steene

Wat maakt Gwenda Gwenda: enthousiasme, diepgang en verstilling, humor, creativiteit en werken in kleine groepen of privé voor een degelijke persoonlijke begeleiding... Ze geeft vlot les in zowel NL, ENG als FR, aan alle leeftijden en lichamen - ook voor wie yoga nieuw is.
 
Mijn interesse in yoga is gegroeid vanuit mijn danservaring (Indische klassieke dans, Bollywood en bellydance). Ik kreeg mijn eerste Iyengar yoga les 23 jaar geleden, verdiepte me een tijdje in Iyengar, maar verlegde mijn focus naar andere stijlen en volgde in 2007 een opleiding aan de Chi Yoga School in Londen, in Ashtanga en Seasonal Yoga Flow (meridiaanyoga). Kort daarvoor was ik reeds begonnen met yoga geven in en rond Gent. Danslessen en -optredens deed ik toen reeds een tiental jaar. Later verdiepte ik me in Hatha Yoga in Thailand. Daar voltooide ik in 2010 een tweede lerarenopleiding. Ik zette mijn eigen studio op in Gent-Wondelgem. Ik volgde mijn hart en verhuisde 'naar den buiten', maar geef nog steeds les in Wondelgem.
 
De dieptraditionele benadering van yoga in Thailand deed me beseffen waarover yoga eigenlijk gaat: persoonlijke ontwikkeling, zelfbewustzijn, evenwicht en zuivering, en het in contact komen met je ware essentie van stilte en zijn. Ook mindfullness (ik noem het graag 'mindlessness') en de Zen-filosofie verwerk ik graag in mijn lessen. Eckhart Tolle, Osho, Prem Taro (www.silent-awareness.com) en Matt Kahn zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Ik specialiseerde me doorheen de jaren ook in privé yoga en individuele yoga therapie, coaching (al dan niet met EFT), yoga nidra (XXL relaxatie) en ouder-kindsessies. Doorheen de jaren heb ik vaak gewerkt met speciale doelgroepen: vluchtelingen, kansarmen, stoelyoga in rusthuizen, mensen met een beperking... Daarnaast is acroyoga een grote hobby: spelen met yoga! Daarom organiseer ik regelmatig 'play yoga' sessies (mix duo yoga, basic acroyoga, hangmatten en touwenwerk).
 
Tot slot heb ik steeds een grote passie voor muziek en zang - vroeger begeleidde ik regelmatig mantra zang sessies. Ik organiseer ook regelmatig stilte yoga sessies (ik praat dus ook niet...) met een playlist van vocale muziek van over de hele wereld, waarbij nummer en asana op elkaar afgestemd zijn. En ik ben een grote fan van lachyoga - ik organiseer regelmatig lachyoga sessies met lachcoach Hilde. Zolang het allemaal speels, creatief en beweeglijk blijft... Na een lange weg met vallen en opstaan, burn out inbegrepen, vind ik mijn weg meer en meer in zachtheid en bewust-zijn. Ik gebruik yoga in mijn werk met groepen en individuen als krachtige tools om te transformeren vanuit het lichaam. Het lichaam is immers altijd in het hier en nu, en als je met liefdevolle aandacht bij je lichaam aanwezig bent, vind je spontaan de rust in jezelf. Dat werkt voor mij, en dat is wat ik graag met jullie wil delen. Yoga en coaching, al dan niet met EFT (vooral in privé sessies) vormen daarbij één geheel.
Louise Marlier
Restorative Yoga

Louise Marlier

Wie ben ik?
Ik ben Louise, yogi sinds mijn zestiende en yogaleraar sinds 2019. Daarnaast spendeer ik mijn tijd in de keuken, als freelance kok, private chef of eventmanager. Health-food is mijn passie, en ik geef ook regelmatig workshops vegan/plantbased koken en bakken
 
De lessen
Een les houdt voor mij idealiter het midden tussen kracht en ontspanning, “effort” en “ease”. We starten gewoonlijk met een traditioneel rustmoment en een korte opwarming, gevolgd door een aantal klassieke Hatha Surya Namaskar - Sun Salutations - die het hele lichaam zuiveren en versoepelen. Nadien volgen enkele rechtopstaande asana’s, die werken op kracht en concentratie, waarna we richting de mat bewegen. Naar het einde van de les toe houden we de poses langer aan, en verleggen we de focus naar diepe stretching en meditatieve asana’s. Hier passen we de principes van Yin yoga toe. 
 
Waarom Yoga
Er zijn uit yoga eindeloos veel lessen te leren. Je leert te spreken met je lichaam, en je geest tot stilte te brengen. Yoga bestaat uit geduld, nederigheid, respect, en liefde. Het is de grootste fysieke en mentale uitdaging die je jezelf kan geven. 

#staystrong #stayhealthy
#weareallwariors

Wil je onze yogaleraren steunen in deze moeilijke tijden, dat kan door een vrije donatie te maken!

Ben je een business of welzijn trainer, coach of spreker?

Heeft u interessante dingen te vertellen, relevante topics te bespreken en bent u op zoek naar manieren om uw content online aan te bieden ? 

Neem dan contact met ons op via mail@edville.be en schrijf je in hieronder om partner te worden.