Joke Vanhamme

HATHA YOGA

Hier vind je de online yogalessen van Joke! Als je lid wordt van de Edville Community kan je een aantal lessen gratis volgen. En houden we je ook op de hoogte van alle updates.

Je kan ook een vrije bijdrage per les doen en een groeps- of prive online les inplannen 

Wij van edville zorgen ervoor dat deze pagina mooi ontworpen is en optimaal functioneert.

 

Wat heb je nodig om met te beginnen met yoga?

 

Zorg dat je losse en gemakkelijke kleren aanhebt

Neem een matje

Een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt door andere mensen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

20 Minute shoulder & back stretch

Wat heb je nodig? Een riem of sjaal, blokken of boeken. 
 
Deze 20 min stretch voor de schouders en de rug is een heerlijke stretch voor iedereen. Zowel voor wie computer- en bureauwerk doet, een rugbelastende job heeft of voor mensen die graag fitnessen….veel mensen hebben last van schouder- of rugpijnen door fysieke en/of mentale stress. Deze sequens regelmatig uitvoeren kan helpen om die spieren terug losser te maken en de rug vrijheid te geven. 
 
Persoonlijk vind ik de backbends in het midden van de serie heerlijk. Ze reboosten mijn energielevel, ze zijn restoratief en verjongend. Enjoy! 
 
Heb je genoten van deze les? Kies er dan bewust voor om een vrije bijdrage te doen.

25 Minute Strong Legs

Nodig voor deze reeks = 2 blokken of dikke boeken
 
De focus van deze sequens ligt op het versterken en stretchen van de quadriceps, hamstrings alsook de bilspieren. In sommige houdingen worden verschillende opties gegeven. Kies de optie bij jou past. Ga niet over je grens. Oefen liever comfortabel en goed, dan met je ego. Ego kills 😉
 
Vooraf kan je, indien je tijd en zin hebt, je lichaam zacht opwarmen met bvb de 20 Min Morning Stretch of een andere zachte sequens (zie filmpjes). 
 
Enjoy your practice!
 
Heb je genoten van deze les? Kies er dan bewust voor om een vrije bijdrage te doen.

Let wel, wanneer je yoga doet via een video, is er geen teacher in de ruimte die je kan bijsturen. Draag dus altijd goed zorg voor jezelf en respecteer je eigen grenzen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je practice (niet de video of de leerkracht in de video).

Volgende lessen komen er snel aan!
Laat ons ook weten wat je denkt en deel ook onze community met je vrienden, familie en collega's.

Joke Vanhamme
Yoga & Coaching

Joke Vanhamme

Wie ben ik?
Ik ben Joke. Naast yogabeoefenaar en -teacher, ben ik psycholoog en mama van twee jonge kinderen. Ik gaf ook meer dan 12 jaar les in de lerarenopleiding.
 
Mijn lessen?
In principe zijn mijn lessen geschikt voor zowel beginnende yogi's als voor yogi's met ervaring. Doorheen de lessen worden verschillende opties aangereikt, zodat iedereen de houding en aanpassing vindt die voor hem of haar geschikt is. Door de houdingen of asana's versterken, stretchen en strekken we onze spieren. De houdingen hebben een positieve invloed op je kracht, je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je stabiliteit en vitaliteit. Je traint daarbij ook aandacht en alertheid doordat je je telkens weer concentreert op de juiste beweging en het aannemen van de houdingen. De houdingen kunnen zowel statisch (we houden een asana aan) of dynamisch (flow) zijn. In elke pose wordt aandacht besteed aan een correcte alignement (uitlijning van de wervelkolom). Hoewel mijn lessen eerder yang/opwarmend zijn, genieten we telkens van een relaxerende eindhouding.
 
Mijn achtergrond?
Zoals vele andere jonge meisjes, ben ik op 6 jarige leeftijd beginnen dansen. Als jongvolwassen merkte ik meer en meer dat dans mij vrijheid gaf, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dansen is een uitlaatklep (eentje waar je vrolijk van wordt). De enige andere practice waar ik dat effect merk, is yoga.  Yoga geeft  mij, net als dansen, een gevoel van vrijheid, stabiliteit en focus...mentale rus. Het ruis in je brein wordt even stiller wanneer je yoga doet.
Ik volgde mijn eerste yogalessen in 2006. Sindsdien heb ik diverse stromingen in yoga beoefend: Ashtanga, Iyengar, Vinyasa, Yin, Kundalini, Hot Yoga. Na 12 jaar yoga-ervaring startte ik in 2018 zelf met mijn teacher training: therapeutische en restoratieve yoga. Restoratieve yoga is gericht op reduceren van stress en herstellen van het fysieke gestel. Therapeutische yoga focust op het herstellen van onze natuurlijke uitlijning en spierbalans. Tijdens deze opleiding verwierf ik ook mijn certificaat backmitra docent.
 
Joke is yogateacher bij
en ook bij edville 🙂
 

Maak een afspraak met mij

Live prive begeleiding

Hier kan je met mij een afspraak maken voor live prive begeleiding via zoom

Bekijk aanbod live groepslessen

Ik geef ook een aantal wekelijkse groepslessen. Hier kan je mijn kalender zien en lessen boeken.

Deel ook je ervaringen op instagram via volgende hashtags en tag ook @edville.be

#staystrong #stayhealthy
#weareallwariors

Wil je onze yogaleraren steunen in deze moeilijke tijden, dat kan door een vrije donatie te maken!