Als je nog niet eerder aan yoga gedaan hebt, dan kan het zijn dat je niet weet waar je precies moet beginnen. Erg begrijpelijk, want Yoga is erg breed en vertaald zich naar allerlei aspecten van het leven.

Yoga voor beginners bestaat de eerste paar lessen voornamelijk uit het aanleren van alle basishoudingenVeel mensen worden in eerste instantie dan ook aangetrokken door de fysieke aspecten van Yoga. En dat is helemaal oké.

Ik zelf ook trouwens. Ik begon met Yoga omdat ik mijn lichaam sterker wilde maken en meer flexibiliteit wilde krijgen.

Daarom raad ik je ook vooral aan om te beginnen met Yoga zonder te veel verwachtingen. Volg eens een aantal lessen of doe een thuiscursus en kijk hoe het bevalt.

Veel beginners krijgen vervolgens langzaam maar zeker steeds meer interesse in de filosofie en gedachten achter yoga. Dit hangt alleen wel erg samen met de manier waarop je les krijgt en van wie je les krijgt.

Veel yogascholen in Nederland besteden (helaas) te veel aandacht aan alle fysieke aspecten en laten de mindfulnessmeditatie en ademhalingstechnieken achterwege. Vooral yoga bij fitnesscentra wordt op deze manier gegeven. Erg zonde, want in mijn menig streef je dan het echte doel van Yoga voorbij.

yoga voor beginners

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.