Floor De Vlieghe

PILATES AAN ZEE

Hier vind je de online pilates lessen van Floor! Als je lid wordt van de Edville Community kan je een aantal lessen gratis volgen. En houden we je ook op de hoogte van alle updates.

Je kan ook een vrije bijdrage per les doen en een groeps- of prive online les inplannen 

Wij van edville zorgen ervoor dat deze pagina mooi ontworpen is en optimaal functioneert.

 

Wat heb je nodig om met te beginnen met pilates?

Zorg dat je losse en gemakkelijke kleren aanhebt

Neem een matje

Een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt door andere mensen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Complete Pilates sessie voor beginners

Wat heb je nodig? Een yogamat, of iets gelijkaardigs, en een rustige ruimte. 
 
Let wel, wanneer je pilates doet via een video, is er geen teacher in de ruimte die je kan bijsturen. Draag dus altijd goed zorg voor jezelf en respecteer je eigen grenzen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je practice (niet de video of de leerkracht in de video).
Heb je genoten van deze les? Kies er dan bewust voor om een vrije bijdrage te doen.

Volgende lessen komen er snel aan!
Laat ons ook weten wat je denkt en deel ook onze community met je vrienden, familie en collega's.

Floor De Vlieghe
Pilates aan Zee

Floor De Vlieghe

Wie ben ik?
Ik ben Floor, parttime Pilates teacher. Pilates is mijn passie en levensstijl. Als Oostends ‘stadsmens’ ben ik naast het bezige leven elke dag op zoek naar rust en evenwicht. Dit vind ik onder andere in Pilates, die mij ook de kracht en flexibiliteit geeft om sterk in het leven te staan.
Uit grote interesse en enthousiasme voor Pilates, heb ik enkele jaren geleden een opleiding volbracht om Pilates matlessen te kunnen geven. In 2017 richtte ik ‘Pilates aan Zee’ op. Onder deze naam geef ik ondertussen 9 uur Pilates les per week op verschillende locaties in en rond Oostende. Ondertussen blijf ik mezelf bijscholen en trainen.
Wat is Pilates?
Pilates is een reeks van oefeningen die spierverlengend en versterkend werken. Het verbetert je lenigheid, stabiliteit, concentratie, algemene kracht, bewegingsvrijheid, ademhaling, bloedcirculatie, houding, lichaamsbouw en gezondheid in het algemeen. Pilates werkt ook stressreducerend en voorkomt blessures. Het zorgt er voor dat je bewegingen tijdens andere sporten en in het dagelijkse leven veiliger gaat uitvoeren. Duurzaam omgaan met lichaam en geest dus!
Mijn lessen
Mijn pilates sessies zijn aangepast aan alle niveaus. Dit is zowel voor vrouwen als voor mannen, alle leeftijden, en zeker ook voor mensen met rug-of nekklachten of andere lichaamsklachten. Aarzel niet mij te contacteren om op voorhand te bekijken waar we oefeningen kunnen aanpassen zodat ook jij mee kan in de les. Een gewone les duurt doorgaans 1 uur.
 
Gecertifieerde Pilates mat trainer & oprichtster van Pilates aan Zee
In 2012 startte ik met zelf Pilates uitoefenen bij een fitnesscentrum in mijn buurt. Ik vond het een uitdagende sport waarvan ik voelde dat ik het echt nodig had. Al op jonge leeftijd had ik vaak last van m’n rug en nek. Pilates liet deze lichaamsklachten helemaal verdwijnen. Ook merkte ik dat m’n houding verbeterde en ik veel sterker werd. Als ‘stijve hark’ was het een verademing om eindelijk lenig te worden en te blijven. Het creëerde meer balans en zelfzekerheid voor mijn bewegingen in het dagelijkse leven en in mijn andere sportactiviteiten (zwemmen en fitness). Ik werd echt veel sterker overal, leniger en ondervond een hoger lichaamsbewustzijn. Daarnaast ontwikkelde ik een beter concentratie- en uithoudingsvermogen dankzij Pilates.
Als leergierige sportieveling op zoek naar iets nieuws in m’n leven, besliste ik in 2016 om zelf te gaan leren Pilates lessen geven. Ik volgde opleidingen en zo’n 100-stage uren bij Classical Pilates Belgium* en behaalde verschillende certificaten.
Begin 2017 richtte ik Pilates aan Zee op. Ondertussen blijf ik mezelf ontwikkelen en bijscholen. Ik volg momenteel zelf nog Pilates bij 'Pilatels' in Jabbeke en 'Corpus Spirit' in Knokke. Ook neem ik geregeld deel aan verschillende workshops en bijscholingen.
 

Deel ook je ervaringen op instagram via volgende hashtags en tag ook @edville.be

#staystrong #stayhealthy
#weareallwariors

Wil je onze yogaleraren steunen in deze moeilijke tijden, dat kan door een vrije donatie te maken!