RESTORATIVE YOGA & MEDITATIE

Wat heb je nodig om te beginnen met Yoga?

Zorg dat je losse en gemakkelijke kleren aanhebt

Neem een matje, zorg voor een mediatiekussen (mag ook een gewoon kussen zijn), eventueel blokjes en een paar bolsters.

Een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt door andere mensen

Ademhalingsmeditatie + Intentie stellen

Voor deze les heb je ook bijna niets nodig. Je kan het ook al zittend doen in de zetel. Als je wel een yogamatje hebt ga daarop gaan zitten op een meditatiekussentje of bankje.

Zorg dat je niet gestoord kan worden.

We doen een heel rustige ademhalingsmeditatie en stellen een mooie intentie voor onszelf.

Sorry voor het geluid van de wind af en toe. Het is ook belangrijk dat je tijdens een meditatie kan omgaan met wat er op je heen gebeurt. Ga er vooral niet te diep op in maar keer telkens teug naar je eigen ademhaling en probeer je ademhalingen te tellen. Succes!

 
Play Video
Heb je genoten van deze les? Kies er dan bewust voor om een vrije bijdrage te doen.

Let wel, wanneer je yoga doet via een video, is er geen teacher in de ruimte die je kan bijsturen. Draag dus altijd goed zorg voor jezelf en respecteer je eigen grenzen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je practice (niet de video of de leerkracht in de video).

Volgende lessen komen er snel aan!
Laat ons ook weten wat je denkt en deel ook onze community met je vrienden, familie en collega's.

Edward Geers
Restorative Yoga, Backmitra & Meditatie

Edward Geers

Wie ben ik?
Ik ben Edward. Ik ben de zaakvoerder van Edville samen met mijn partner Daphné. Naast ondernemer, partner en vader ben ik een grote fan van yoga en meditatie. Ik ben ervan overtuigd dat yoga enorm bijdraagt aan het succes van een goed georganiseerde ondernemer, partner & vader!
 
Waarom yoga?
Ik ben eerst in contact gekomen met yin yoga, dat vind ik nog altijd mega zalig.
Door mijn hoge stress levels als ondernemer en mijn chronische rugklachten ben ik dan op zoek gegaan naar manieren om mijzelf beter te kunnen onderhouden. Ik wou niet meer om de twee weken naar een osteopaat of chiropractor. Toen ben ik in contact gekomen met de "Backmitra" , met restorative yoga en met mijn maestra Brigitte Longeville. Het leek net wat ik nodig had en ik ben zo door mijn eigen blokkades heen gegaan. Ik zal niet zeggen dat ik super lenig ben maar ik kan mijn rugklachten en mijn stresslevels zelf onder controle houden door te strechen, backmitra , yoga practice en meditatie. Dat wil ik graag leren aan mijn leerlingen.
 
Mijn lessen?
In principe zijn mijn lessen redelijk easy going en zeer relaxerend. Ik probeer altijd te starten met een meditatie, gevolgd door een intentie. Daardoor kunnen we hetgeen voor de les gebeurd is achter ons laten en ons beter concentreren op het nu. Ik schenk veel aandacht aan de rug en de houding en probeer ervoor te zorgen dat bepaalde houdingen niet te belastend zijn voor de rug. Je hoeft zeker niet lenig te zijn om met mijn lessen te beginnen. ik werk ook meestal met de Backmitra, dat is een yogatool die ervoor zorgt dat je ruggengraat ondersteund is, waardoor je buitenste rugspieren kunnen ontspannen. De eerste keer is dit afzien, maar geleidelijk aan gaan we door die stijfheid heen. De reacties en vorderingen van mijn leerlingen hiermee zijn wonderbaarlijk!
Verder speel ik graag ook in op de noden van de leerlingen en pas ik mijn les indien nodig aan.
 

Deel ook je ervaringen op instagram via volgende hashtags en tag ook @edville.be

#staystrong #stayhealthy
#weareallwariors

Wil je onze yogaleraren steunen in deze moeilijke tijden, dat kan door een vrije donatie te maken!