Yoga voeding is een belangrijk aspect van de Yoga lifestyle. Door goed voor jezelf te zorgen, zal je motor beter en langer kunnen blijven draaien.

Geïnspireerd door het boek de Paleo Revolutie hebben we voor jou 8 tips genoteerd met betrekking tot Yoga voeding, die jou kunnen helpen om meer energie te krijgen en je fitter te voelen. Daarbij kunnen eventuele lichamelijke klachten zelfs vermeden of bestreden worden!

yoga voeding

Hoe Yoga voeding  zorgt voor meer energie

  1. Eet zoveel mogelijk verse producten. Denk hierbij vooral aan groenten, fruit en eiwitten (ongezouten en ongebrande noten en peulvruchten). Biologisch is een pré, aangezien deze producten onbespoten en kwalitatief het beste zijn.
  2. Laat groenten niet te lang koken, hierdoor verliest de groente vitaminen. Voeg deze in een gerecht dus zo laat mogelijk in de pan toe.
  3. Bak in gezonde olie, bij voorkeur kokosolie of olijfolie. Een natuurlijk product dat bovendien tot zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder te verbranden. Verbrande boter kan schadelijk zijn.
  4. Laat bewerkt voedsel zoveel mogelijk staan. Bewerkt voedsel (dus ook brood) bevat veel onnodige toevoegingen die zelfs slecht voor een mens kunnen zijn. Deze kunnen op den duur ook leiden tot lichamelijke klachten.
  5. Eet langzaam en kauw daarbij met aandacht je eten. Doordat je langzamer eet, kauw je goed en kan je eten beter verteerd worden. Ook zul je sneller een voller gevoel krijgen en dus minder snel overeten. Daarbij geniet je meer van je maaltijd en proef je wat je eet!
  6. Alles met mate. Zorg ervoor dat je niet teveel kookt of op tafel zet. Je maag heeft even de tijd nodig om aan te geven dat het vol zit. Stiekem kun je in die tussentijd al een aantal happen teveel naar binnen gewerkt hebben. Zonde!
  7. Let op suikers! Gezonde natuurlijke vetten (met mate) zijn goed voor je lichaam. Deze worden op de juiste manier omgezet in energie.Helaas worden in producten (ook in de light producten) vaak natuurlijke vetten vervangen voor suikers of worden suikers extra toegevoegd. Juist de overbodige suikers worden omgezet in vet en zijn de dikmakers. Jammer!
  8. Breng veel variatie aan in je voeding. Durf deze nieuwe variaties aan te brengen. Er is (ook in de supermarkt) zoveel lekkere natuurlijke Yoga voeding te vinden en te ontdekken!

Wat je bereikt door de juiste Yoga voeding

Doordat je de juiste Yoga voeding gebruikt, zul je je beter in je vel voelen. Je lichaam neemt de voeding goed op en kan deze snel omzetten in energie. Door goed voor jezelf te zorgen, wordt je fitter, krijg je meer energie en levenskracht.

Daarnaast is bewezen dat doormiddel van deze levensstijl overtollig vetpercentage verminderd wordt.

Ook kan doormiddel van de Yoga Lifestyle een hoge bloeddruk verlaagd worden.

Daarbij is het ook van belang dat je beweegt. Laat hierbij kracht, conditie en lichte inspanning (als wandelen) elkaar afwisselen. Beweging is goed, maar te vaak zware inspanning leveren kan leiden tot overbelasting en stress.

Ook is het erg belangrijk lichaam en geest optimaal met elkaar in verbinding te brengen. Doormiddel van Yoga leer je je bewust te zijn van je eigen lichaam en geest.

Probeer negatieve punten als stress en slecht slapen uit de weg te gaan. Deze zullen jouw ontwikkeling alleen maar belemmeren.

Hoe meer je de gehele Yoga lifestyle beoefent, hoe beter je de positieve uitwerking hiervan zult ervaren. Combineer Yoga, bewegen en gezond eten. Waarom niet vandaag al?

Yoga voeding is gezond, maar ook heel erg lekker!

Vaak wordt gedacht dat Yoga voeding heel moeilijk te vinden is. Dat het duur is, je moeilijk lekkere recepten kunt maken en men simpelweg niet weet waar te beginnen. Onzin!

Wij raden het boek De Paleo Revolutie aan. Paleo leert je terug te gaan naar de natuurlijke producten waar onze oermensen ook groot mee geworden zijn. En daarbij met heerlijke recepten.

Wil je liever een echt ‘Paleo kookbijbel’ met 101 supergezonde recepten? Check dan het kookboek 101 Paleo recepten.

Wij zijn erg enthousiast, volgen Paleo op de voet, experimenteren met lekkere recepten en houden jullie daarvan uiteraard graag op de hoogte! Doe je met ons mee? 🙂

Dit vind jij ook leuk!

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.